Pc

Peterborough Competition

The MacDowell Colony, Peterborough NH

 

One of nine designers invited to submit work for competition.  Design Team:  Thompson Burry,  Aaron Fritsch  

With Liz Swanson

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom

The intention of our design proposal is to provide the requisite number of parking spaces in a way that amplifies the site’s function as a park and recreation space, as well as one’s experience and view of the landscape and river.  Three key elements define the design:  01 First, we have chosen to nestle a portion of the parking lot underneath a raised, landscaped canopy that serves as both a shelter for the surface below and a habitable garden above.  02 Second, the proposal features a circular bridge that connects the major gathering spots developed within the proposal—one on each riverbank—and serves as a habitable symbol of community.  03 Third, the design proposes a series of new, small “pocket parks,” each of which offer new, unique programmatic possibilities.